Ανάκληση για 9.119 VW και Audi στην Ελλάδα

Ανάκληση για 9.119 VW και Audi στην Ελλάδα

H Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειές της που αφορούν σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της με κινητήρα ντίζελ της σειράς EA 189.

H Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειές της που αφορούν σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της με κινητήρα ντίζελ της σειράς EA 189.

Προς ενημέρωση των καταναλωτών και κατόχων αυτοκινήτων Volkswagen, Audi και επαγγελματικών Volkswagen, η Kosmocar, η επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας στην Ελλάδα, εξέδωσε τις παρακάτω διευκρινίσεις και τις προσεχείς ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Volkswagen AG.   

  • Δεν επηρεάζονται τα καινούργια αυτοκίνητα προδιαγραφών Euro 6
  • Ταυτοποιήθηκαν όλα τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται στην Ελλάδα
  • Όλα τα ελληνικά αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση
  • Τεχνικές λύσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα παρουσιαστούν μέσα στον Οκτώβριο

Η Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες  που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα επηρεάζονται.

Σε συνέχεια ενημέρωσης της Kosmocar AE από την Volkswagen AG, προκύπτει ότι από τα ήδη κυκλοφορούντα αυτοκίνητα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 Volkswagen, 1.875 Audi και 882 επαγγελματικά Volkswagen. Αυτά τα αυτοκίνητα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρα του τύπου EA 189.

Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα.

Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το αυτοκίνητό τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου.

Στη συνέχεια, η  Volkswagen και οι άλλες μάρκες του Ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες. Κατόπιν αυτών, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube