Ανάκληση για 10 μοντέλα από έξι κατασκευαστές αυτήν την εβδομάδα

Ανάκληση για 10 μοντέλα από έξι κατασκευαστές αυτήν την εβδομάδα

Αυτή την εβδομάδα, την 41η του ’21, ανακοινώθηκαν μέσω του Rapex ότι Nissan και Land Rover ανακαλούν για καθίσματα, η Volvo για αερόσακους, η Hyundai για κίνδυνο πυρκαγιάς, η Jeep για πλατό και η… Bentley για το ESC.

Ανάκληση

Περίπου 56.000 Nissan Juke που κατασκευάστηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2020 ενδέχεται να έχουν πρόβλημα με το κλείδωμα της πλάτης του πίσω καθίσματος. Λόγω αλλαγής σχεδιασμού που εισήγαγε μια εσωτερική λοξοτομή στο κουμπί κλειδώματος της πλάτης του πίσω καθίσματος, η ράβδος ενεργοποίησης στο μάνταλο μπορεί να μαγκώσει αυτήν την λοξοτομή, εμποδίζοντας την προς τα πάνω κίνηση.

Ως αποτέλεσμα, η πλάτη του πίσω καθίσματος μπορεί να μην είναι καλά ασφαλισμένη όταν επιστρέψει στην όρθια θέση ύστερα από την αναδίπλωση. Ο επιβάτης του πίσω καθίσματος και τυχόν αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο πορτμπαγκάζ μπορεί να μην συγκρατούνται σωστά σε περίπτωση ατυχήματος. Η Nissan ανακαλεί επίσης βαν NV400 που κατασκευάστηκαν φέτος τον Φεβρουάριο λόγω πιθανής βλάβης του χειρόφρενου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να επηρεαστούν 236 οχήματα.

Σχεδόν 1.000 Land Rover Defender και Discovery ανακαλούνται λόγω έλλειψης του συστήματος εντοπισμού πληρότητας στο κάθισμα του συνοδηγού. Στα υπό ανάκληση αυτοκίνητα δεν θα ακουστεί η ηχητική προειδοποίηση ούτε θα ανάψουν οι προειδοποιητικές λυχνίες στον πίνακα οργάνων για να προειδοποιήσουν τον οδηγό όταν το κάθισμα του συνοδηγού είναι μεν κατειλημμένο, αλλά η ζώνη ασφαλείας δεν είναι δεμένη. Το σφάλμα στη διαδικασία συναρμολόγησης συνέβη μεταξύ 10 Ιουλίου 2020 και 11 Αυγούστου 2021.

Η Volvo ανακαλεί παλαιότερα μοντέλα S60 και S80 λόγω ελαττωματικών αερόσακων οδηγού. Τα θραύσματα από το εσωτερικό του αερόσακου μπορεί να πεταχτούν έξω όταν αυτός ενεργοποιηθεί, προκαλώντας τραυματισμούς στους επιβάτες. 

Η Hyundai εξέδωσε άλλη ανάκληση για το μοντέλο Genesis λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, ενώ η Jeep ανακαλεί ξανά τα Gladiator και Wrangler λόγω του πλατό του συμπλέκτη. Η Bentley Bentayga μπορεί να παρουσιάσει βλάβη στο σύστημα ελέγχου σταθερότητα (ESC), με αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου του αυτοκινήτου.

Δείτε τον λεπτομερή πίνακα των ανακλήσεων αυτής της εβδομάδας…

 Μοντέλο/έτος  Πρόβλημα ανάκλησης 
 Bentley Bentayga
 2021 
 Οι παράμετροι ελέγχου του ESC ενδέχεται να είναι λανθασμένες. 
 Hyundai Genesis
 2013-2020 
 Το ABS ενδέχεται να έχει ηλεκτρικό ελάττωμα. 
 Jeep Gladiator
 2017-2020 
 Το πλατό του συμπλέκτη δεν μπορεί να αντέξει μόνιμα τα μηχανικά φορτία. 
 Jeep Wrangler
 2017-2020 
 Το πλατό του συμπλέκτη δεν μπορεί να αντέξει μόνιμα τα μηχανικά φορτία. 
 LR Defender
 2020-2021 
 Το ODS δεν είχε εγκατασταθεί στο έδρανο του συνοδηγού. 
 LR Discovery
 2020-2021 
 Το ODS δεν είχε εγκατασταθεί στο έδρανο του συνοδηγού. 
 Nissan Juke
 2019-2020 
 Η πλάτη του πίσω καθίσματος ενδέχεται να μην ασφαλίζεται καλά. 
 Nissan NV400 2021  Η δαγκάνα του πίσω δεξιού φρένου μπορεί να μην έχει συναρμολογηθεί σωστά. 
 Volvo S60 2001-2009  Ο αερόσακος οδηγού ενδέχεται να είναι ελαττωματικός. 
 Volvo S80 2001-2006  Ο αερόσακος οδηγού ενδέχεται να είναι ελαττωματικός. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube