Ανάκληση FIAT

Ανάκληση FIAT

Ανάκληση αυτοκινήτων FIAT Tipo Sedan για έλεγχο του αερόσακου τιμονιού και, όπου απαιτείται, του καλωδίου τροφοδοσίας του φίλτρου πετρελαίου.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία FCA GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ (πρώην FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS S.A.), αποκλειστικός εισαγωγέας των καινούργιων αυτοκινήτων μάρκας FIAT, Alfa Romeo, Abarth και LCV στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FIAT Tipo Sedan.

Η ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά σε 251 οχήματα συνολικά, με εύρος παραγωγής από 6A81291 έως 6D54933. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, λόγω μιας ασυμφωνίας της στερέωσης και της απουσίας προστασίας από πιθανή αποκοπή, μπορεί να παρατηρηθεί η παρεμβολή της καλωδίωσης του αερόσακου στο τερματικό της καλωδίωσης του τιμονιού και κατά συνέπεια το γδάρσιμο της καλωδίωσης. Αυτό το γδάρσιμο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και κατά συνέπεια την ακούσια ενεργοποίηση του αερόσακου του τιμονιού.

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να ελεγχθεί σε μία παρτίδα αυτοκινήτων, τα πλαίσια των οποίων περιλαμβάνονται στο διάστημα από 6A81292 έως 6D54888, η προστασία του καλωδίου τροφοδοσίας του φίλτρου πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν µέσω συστημένης ονομαστικής επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FIAT ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επεμβάσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμμή επικοινωνίας 800.11.500.800, χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube