Ανάκληση 851 Chevrolet Captiva

Ανάκληση 851 Chevrolet Captiva

Ανάκληση αυτοκινήτων Chevrolet Captiva χρονολογίας κατασκευής 2007-2010 για αντικατάσταση του κυλίνδρου του διακόπτη ανάφλεξης.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Chevellas A.E., Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Chevrolet, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Chevrolet Captiva.

Η ανάκληση αφορά 851 οχήματα Captiva, με ημερομηνία κατασκευής από 3 Μαρτίου 2006 έως 18 Ιουλίου 2011 και αριθμούς πλαισίου από 7Β005637 έως ΑB106462. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται ο κινητήρας του οχήματος να εκκινήσει από μόνος του και να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα, όταν το κλειδί βρίσκεται στη θέση κλειδώματος LOCK (OFF) του διακόπτη ανάφλεξης. Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον υπάρχει επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων, το όχημα ενδέχεται να κινηθεί απρόσμενα.

Το όχημά σας είναι ασφαλές για οδήγηση. Έως ότου πραγματοποιηθεί η διορθωτική ενέργεια στο όχημά σας και με σκοπό την αποφυγή ακούσιας εκκίνησης του κινητήρα του οχήματος σας, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις παρακάτω προφυλάξεις:

  • Αφαιρέστε το κλειδί από το διακόπτη ανάφλεξης και πάρτε το μαζί σας πριν εξέλθετε από το όχημα, ακόμα και αν απομακρυνθείτε από αυτό για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Εφαρμόστε το χειρόφρενο πριν εξέλθετε από το όχημα.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένα περιστατικό στην Κροατία ως αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε, όταν υπάρξει επάρκεια ανταλλακτικών και μετά από νεότερη ειδοποίηση, να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Chevrolet προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του κυλίνδρου του διακόπτη ανάφλεξης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο τηλέφωνο 210 5773460.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube