Ανάκληση Mazda

Ανάκληση Mazda

Ανάκληση αυτοκινήτων Mazda6 (GG/GY) για αντικατάσταση του μηχανισμού ανάπτυξης αερόσακου οδηγού ή/και συνοδηγού.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκτελεί τις κάτωθι ανακλήσεις αυτοκινήτων Mazda6 (GG/GY):

1. Ανάκληση 3.412 οχημάτων, που κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο 2002 έως τον Δεκέμβριο 2007. Στα συγκεκριμένα οχήματα, η συνεχιζόμενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα απόλυτης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση της πυκνότητα του υλικού στον πυροκροτητή. Σε περίπτωση σύγκρουσης, όπου απαιτείται η ανάπτυξη του μετωπικού αερόσακου της πλευράς του οδηγού, τότε μπορεί να μη γίνει αποτελεσματική ανάπτυξη του αερόσακου και ο πυροκροτητής να θρυμματιστεί και τα θραύσματα του να χτυπήσουν τον οδηγό ή άλλους επιβάτες του οχήματος, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

2. Ανάκληση 301 οχημάτων, που κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο 2002 έως τον Δεκέμβριο 2007. Στα συγκεκριμένα οχήματα, η συνεχιζόμενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα απόλυτης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση της πυκνότητα του υλικού στον πυροκροτητή. Σε περίπτωση σύγκρουσης, όπου απαιτείται η ανάπτυξη του μετωπικού αερόσακου της πλευράς του οδηγού και συνοδηγού, τότε μπορεί να μη γίνει αποτελεσματική ανάπτυξη του αερόσακου και ο πυροκροτητής να θρυμματιστεί και τα θραύσματα του να χτυπήσουν τον οδηγό ή άλλους επιβάτες του οχήματος, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

3. Ανάκληση 1.344 οχημάτων, που κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο 2002 έως τον Δεκέμβριο 2007. Στα συγκεκριμένα οχήματα, η συνεχιζόμενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα απόλυτης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση της πυκνότητα του υλικού στον πυροκροτητή. Σε περίπτωση σύγκρουσης όπου απαιτείται η ανάπτυξη του μετωπικού αερόσακου της πλευράς οδηγού και συνοδηγού τότε μπορεί να μη γίνει αποτελεσματική ανάπτυξη των αερόσακων και οι πυροκροτητές να θρυμματιστούν και τα θραύσματα τους να χτυπήσουν τον οδηγό ή άλλους επιβάτες του οχήματος, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα mazda-gr.com.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube