SEAT Leon 1.0 TSI: Ο ορισμός του σύγχρονου οικογενειακού αυτοκινήτου

SEAT Leon 1.0 TSI: Ο ορισμός του σύγχρονου οικογενειακού αυτοκινήτου

Το μικρό οικογενειακό της SEAT με τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 115 ίππων επανακαθορίζει το downsizing και κάνει πραγματικά προσιτή την πλέον σύγχρονη τεχνολογία

Ποιος ακριβώς είναι ο ορισμός του σύγχρονου οικογενειακού αυτοκινήτου; Πρέπει να είναι ευρύχωρο, με δυνατό και κυρίως οικονομικό κινητήρα, να έχει ασφαλή οδική συμπεριφορά, πλούσιο εξοπλισμό και συμφέρουσα τιμή. Με άλλα λόγια πρέπει να το λένε SEAT Leon και να έχει τον καινούργιο 1.0 TSI κινητήρα.

Το μικρό οικογενειακό της SEAT με τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 115 ίππων επανακαθορίζει το downsizing και κάνει πραγματικά προσιτή την πλέον σύγχρονη τεχνολογία. Ο κινητήρας που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6 είναι φυσικά τούρμπο, διαθέτει άμεσο ψεκασμό βενζίνης, διπλό μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κεφαλή για καλύτερη διαχείριση των καυσαερίων και χαμηλότερο βάρος. Ως αποτέλεσμα, αυτό το Leon είναι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα της κατηγορίας και ταυτόχρονα από τα πιο οικονομικά, με τυποποιημένη μέση κατανάλωση μόλις στα 4,4 lt/100 km.

Το νέο Leon 1.0 TSI είναι τόσο οικονομικό που ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις ένα αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα πετρελαίου ίδιας απόδοσης, από το οποίο έχει και σημαντικά χαμηλότερη τιμή αγοράς. Ταυτόχρονα εντυπωσιάζει με τη ζωντανή και ασφαλή οδική συμπεριφορά του που αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατηγορία. Ό,τι κι εάν ζητήσει ο οδηγός, το Leon μπορεί να του το δώσει.

Στο εσωτερικό, η άριστη θέση οδήγησης, η πρακτικότητα και η σωστή εργονομία κλέβουν τις εντυπώσεις. Τέσσερις ενήλικοι μπορούν να κάνουν πολύ άνετο ταξίδι, ενώ ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 380 λίτρα είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία, οπότε δεν θα χρειαστεί να αφήσετε τίποτα στο σπίτι.

Το νέο Leon 1.0 TSI χαρακτηρίζεται από τη μοναδική σχέση τιμής/εξοπλισμού, αφού ήδη από την έκδοση Style διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, επτά αερόσακους, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, ηλεκτρικούς καθρέφτες, δερμάτινο τιμόνι με ενσωματωμένες πολλαπλές λειτουργίες, έγχρωμη οθόνη αφής 5” με θύρες SD και USB, και ζάντες αλουμινίου 16”. H SEAT διατηρεί ακόμα το όφελος απόσυρσης και διαθέτει το Leon 1.0 TSI στην τιμή των €16.832, κάτι που συνθέτει μια ακαταμάχητα ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία. Μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για το Leon στο www.seat.gr, το οποίο θα σας κατευθύνει και στο δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας όπου θα δείτε το αυτοκίνητο από κοντά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube