Η «Dark» πλευρά των smart fortwo & forfour

Η «Dark» πλευρά των smart fortwo & forfour

Η τελευταία τρίτη γενιά του smart είναι και η πιο ολοκληρωμένη, μιας και προσφέρει ακόμα περισσότερες ανέσεις, χωρίς να αλλοιώνει την αρχική ιδέα.

Η smart δεν είναι μια συνηθισμένη μάρκα. Οι πυλώνες στους οποίους βασίζει τις αρχές της έχουν να κάνουν με την καινοτομία, την πρακτικότητα, τη χρηστικότητα, την άνεση και την οικονομία. Στοιχεία που αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που σχεδιάζει και φυσικά υποστηρίζεται από το μεγάλο κατασκευαστή που ακούει στο όνομα Daimler AG.

To διθέσιο fortwo ασπάζεται τις αξίες της μάρκας και χάρη στα χαρακτηριστικά του, είναι σίγουρα smart. Η τελευταία τρίτη γενιά του μοντέλου είναι και η πιο ολοκληρωμένη, μιας και προσφέρει ακόμα περισσότερες ανέσεις, χωρίς να αλλοιώνει την αρχική ιδέα.

Πιο συγκεκριμένα, η ευρύχωρη για δύο ενηλίκους καμπίνα αποτελείται από κορυφαίας ποιότητας υλικά και η σχεδίαση της αποτελεί μια φυσική εξέλιξη των πρωτότυπων σχεδίων. Αυτό μεταφράζεται σε καθολική βελτίωση σε όλους τους τομείς. Επιπλέον, ο τομέας της πρακτικότητας έχει κερδίσει πόντους, ευνοώντας έτσι την καθημερινή σας συνύπαρξη μαζί του.

Βέβαια, παρά το μικρό μέγεθος του fortwo, ο τομέας της ασφάλειας έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την εξέλιξη του μοντέλου, με τον κλωβό ασφαλείας Tridion να φροντίζει για την ακεραιότητα του οδηγού και του συνοδηγού.

Από το 1998 που πρωτοπαρουσιάστηκε το διθέσιο smart μέχρι και σήμερα, η γκάμα του μοντέλου ξεχωρίζει από στιλ και διαφορετικότητα. Το τελευταίο έρχονται να τονίσουν οι νέες εκδόσεις «Dark Knight» για το fortwo και «Dark Matter» για το forfour.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη σε μόνο 30 αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν από το μαύρο χρώμα στα πάνελ του αμαξώματος και στο πλαίσιο Tridion. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι πλούσια εξοπλισμένη, αναδεικνύοντας το σπορ και ξεχωριστό του χαρακτήρα, και συνδυάζονται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 71 ίππων ή τον τούρμπο των 90.

Πιο συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός της έκδοσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πάνελ αμαξώματος, πλαίσιο Tridion και κάλυμμα μάσκας σε μαύρο χρώμα, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Twinamic, πανοραμική οροφή με αλεξήλιο ρολό, πρόσθετα όργανα με ρολόι και στροφόμετρο, ρεζερβουάρ καυσίμου 35 λίτρων, φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο, κάλυμμα χώρου αποσκευών, πακέτο LED & sensor, πακέτο Cool & Media, πακέτο Sleek (sport), πακέτο άνεσης και πακέτο αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας ένα πραγματικά ολοκληρωμένο πακέτο αστικής μετακίνησης. Τέλος, η ειδική εκδόση smart fortwo coupe «Dark Knight» διατίθεται με ή χωρίς τα κόκκινα διακοσμητικά της Brabus.

Οι εκδόσεις του smart fortwo
fortwo coupe 61 PS       €9.990
fortwo coupe 71 PS       €12.260
fortwo coupe passion 71 PS  €13.753
fortwo coupe prime 71 PS    €14.397
fortwo coupe proxy 71 PS    €14.719
fortwo coupe 90 PS       €13.290
fortwo coupe passion 90 PS  €14.783
fortwo coupe prime 90 PS    €15.427
fortwo coupe proxy 90 PS    €15.749
fortwo coupe Brabus 109 PS        €21.160
fortwo coupe electric drive  €23.120
fortwo cabrio 71 PS      €15.400
fortwo cabrio passion 71 PS €16.893
fortwo cabrio prime 71 PS   €17.537
fortwo cabrio proxy 71 PS   €17.859
fortwo cabrio 90 PS      €16.450
fortwo cabrio passion 90 PS €18.476
fortwo cabrio prime 90 PS   €19.140
fortwo cabrio proxy 90 PS   €19.472
fortwo cabrio Brabus 109 PS       €25.790

smart family
Το forfour βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του και η ονομασία του δείχνει και το ποιόν του. Είναι ένα πραγματικό smart για τέσσερις με τις αποσκευές τους, χωρίς όμως να χάσει τίποτα από τη γουστόζικη εμφάνιση του μικρότερου fortwo, αλλά ούτε και τις έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις της καμπίνας.

Οι χώροι θα βολέψουν πραγματικά τέσσερις ενηλίκους, με το μεγάλο άνοιγμα των θυρών να βοηθά στο μπες βγες ή την τοποθέτηση του μικρού παιδιού στο παιδικό καθισματάκι που είναι «κουμπωμένο» στις ειδικές υποδοχές ISOFIX.

Επιπλέον, πολλά χαρακτηριστικά του «πρωτότυπου» smart έχουν μεταφερθεί αυτούσια στη μεγαλύτερη έκδοση forfour, όπως ο ιδιαίτερα μικρός κύκλος στροφής που εκτοξεύει την ευελιξία του μοντέλου και ευνοεί στις αστικές μετακινήσεις.

Και σε αυτή την περίπτωση, η συλλεκτική έκδοση Dark Matter είναι διαθέσιμη σε 30 αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν από το μαύρο χρώμα σε πάνελ αμαξώματος και στο πλαίσιο Tridion. Ο πλούσιος εξοπλισμός αναδεικνύει ακόμα πιο πολύ το χαρακτήρα της έκδοσης και συνδυάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 71 ίππων ή τον τούρμπο των 90.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Twinamic, πανοραμική οροφή με αλεξήλιο ρολό, πρόσθετα όργανα με ρολόι και στροφόμετρο, ρεζερβουάρ καυσίμου 35 λίτρων, φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο, κάλυμμα χώρου αποσκευών, πακέτο LED & sensor, πακέτο Cool & Media, πακέτο Sleek (sport), πακέτο άνεσης και πακέτο αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας ένα πραγματικά ολοκληρωμένο πακέτο μετακίνησης για ευέλικτες οικογένειες.

Τέλος, οι δύο ειδικές εκδόσεις smart fortwo coupe «Dark Knight» και smart forfour «Dark Matter» συνδυάζονται με τα προγράμματα χρηματοδότησης smart4U με προνομιακό επιτόκιο 6,5% και Standard plus, με επιτόκιο 8,40% (πλέον εισφοράς τραπέζης 0,60%). Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα smart4U προσφέρει στον πελάτη την ελευθερία που χρειάζεται μέσω της ιδιαίτερα χαμηλής μηνιαίας δόσης η οποία μπορεί να ενσωματώσει υπηρεσίες εγγύησης, ασφάλισης και service. Επιπρόσθετα, στο τέλος της χρηματοδότησης ο πελάτης αποφασίζει αν θα το κρατήσει ή αντικαταστήσει με ένα καινούριο smart ανάλογα με την τότε οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση.

Το δεύτερο πρόγραμμα Standard plus προσφέρει στον πελάτη τα οφέλη της χαμηλής προκαταβολής (από 0%) και της εκτενούς διάρκειας χρηματοδότησης (μέχρι 84 μήνες) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό άνεση προγραμματισμού. Παράλληλα, το εν λόγω πρόγραμμα συνδυάζει την χρηματοδότηση του αυτοκινήτου με σημαντικές υπηρεσίες όπως επέκταση εγγύησης ή ασφάλισης ή service ανάλογα την επιλογή του πελάτη.

Οι εκδόσεις του smart forfour
forfour 61 PS €10.990
forfour 71 PS €12.940
forfour passion 71 PS   €14.432
forfour prime 71 PS      €15.249
forfour proxy 71 PS      €15.517
forfour 90 PS €13.950
forfour passion 90 PS   €15.443
forfour prime 90 PS      €16.259
forfour proxy 90 PS      €16.527
forfour Brabus 109 PS  €22.000
forfour electric drive    €23.810

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube