Το παρμπρίζ φροντίζει και για την ασφάλειά μας

Το παρμπρίζ φροντίζει και για την ασφάλειά μας

Στο αυτοκίνητο υπάρχει κάτι που σχεδόν δεν βλέπεις, αλλά είναι πάντα εκεί για την ασφάλειά σου: το παρμπρίζ.

Είναι λογικό κάποιος να αγνοεί τη σημασία του παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Τι διαφορά έχει άλλωστε από ένα τζάμι στο σπίτι μας; Και όμως έχει, και μάλιστα τεράστια, αφού είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του αερόσακου σε περίπτωση σύγκρουσης.

Πολλοί οδηγοί καλούνται να αντικαταστήσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους λόγω θραύσης, όμως λίγοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η σωστή τοποθέτησή του. Έτσι έχουν ως μοναδικό κριτήριο επιλογής της εταιρίας και του συνεργείου που θα πραγματοποιήσουν αυτή την εργασία το χαμηλότερο κόστος. Όμως δεν πρόκειται για μια απλή εργασία, και οι τεχνικοί που θα αναλάβουν την αντικατάσταση πρέπει να είναι εξειδικευμένοι και απόλυτοι γνώστες της διαδικασίας.

Στόχος της νέας καμπάνιας της Carglass® είναι να αφυπνίσει και να εκπαιδεύσει το κοινό για την σημασία του παρμπρίζ στην ασφάλεια του αυτοκινήτου, παρέχοντας σωστή ενημέρωση για το θέμα αυτό. Τα τρία πράγματα που θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζει κάθε οδηγός είναι ότι:

- To παρμπρίζ συντελεί έως και 30% στην στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου και μαζί με τον αερόσακο και την ζώνη ασφαλείας θεωρούνται τα πλέον βασικά στοιχεία για την παθητική ασφάλεια του οχήματος. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο αισθητήρας ανιχνεύσει μετωπική σύγκρουση, οι αερόσακοι φουσκώνουν με αέρια προκειμένου να σχηματίσουν μια επιφάνεια η οποία θα απορροφήσει την κίνηση της κεφαλής και του άνω κορμού του οδηγού ή του συνοδηγού. Κατά το άνοιγμα τους, οι αερόσακοι βρίσκουν αντίσταση στο παρμπρίζ, ώστε φουσκώνοντας να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

- Εάν το παρμπρίζ αστοχήσει σε πιθανή σύγκρουση, αν δηλαδή φύγει από τη θέση του, τότε ο αερόσακος ανοίγοντας δεν θα βρει αντίσταση σε αυτό με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί μακριά από το κεφάλι του οδηγού ή του συνοδηγού, το οποίο θα έπρεπε να προστατέψει.

- Το παρμπρίζ συγκρατεί την οροφή σε πιθανή ανατροπή του οχήματος.

Η Carglass®, ως απόλυτα εξειδικευμένη και πρωτοπόρος εταιρία στον τομέα της αντικατάστασης κρυστάλλων σε οχήματα, είναι η πιο σίγουρη λύση για τη σωστή τοποθέτηση ενός παρμπρίζ. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία, και με την τεχνογνωσία και τη σωστή εκπαίδευση του προσωπικού της, εγγυάται την ασφάλεια του οδηγού και των συνεπιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Η ραγδαία εξέλιξη τόσο στην τεχνολογία όσο και στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων με τις γυάλινες επιφάνειες να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, απαιτεί την στενή παρακολούθηση των εξελίξεων αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία και εκπαίδευση. Στόχος της Carglass® είναι να εξυπηρετεί και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις με επαγγελματισμό και ασφάλεια για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες. Για το λόγο αυτό εκπαιδεύει συστηματικά όλους τους τεχνικούς της σε όλες τις χώρες που λειτουργεί, εξελίσσοντας τις τεχνικές και τα εργαλεία που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή επισκευή ή αντικατάσταση των κρυστάλλων αυτοκινήτου.

Η ποιότητα των υλικών που  χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση του παρμπρίζ, παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο για την σωστή και ασφαλή  τοποθέτηση του. Η  Carglass® προμηθεύεται  γνήσια κρύσταλλα και ανταλλακτικά τα οποία είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις Προδιαγραφές Κατασκευαστών Πρωτότυπου Εξοπλισμού (ΟΕΜ). Συγκεκριμένα τα κρύσταλλα που χρησιμοποιεί η Carglass® προέρχονται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κρυστάλλων στον κόσμο που προμηθεύουν τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.Για τη συγκόλληση του παρμπρίζ, συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους προμηθευτές, όπως Dow® και Sika®, οι οποίοι κατασκευάζουν προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας ανθεκτικότητα, ποιότητα και ασφάλεια στους επιβάτες.

Μάθετε περισσότερα για τη σημασία του παρμπρίζ και τη σωστή διαδικασία τοποθέτησής του στο http://www.safetyCarglass®.com. Τώρα γνωρίζετε γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή τοποθέτηση του παρμπρίζ και γιατί η επιλογή της Carglass® είναι μονόδρομος.

Η Carglass® ανήκει στην πολυεθνική Belron® την μεγαλύτερη εταιρία επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου στον κόσμο. Η παγκόσμια τεχνογνωσία της υποστηρίζει πάνω από 11.000.000 αυτοκινητιστές σε 35 χώρες και 5 ηπείρους ετησίως. Το Belron® Technical είναι το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, το οποίο αποτελείται από μια ομάδα εξειδικευμένων ανθρώπων με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές. Στόχος του Belron® Technical είναι η ανάπτυξη πρωτοποριακών εργαλείων τα οποία θέτουν νέα standards στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου. Τα αποκλειστικά και πατενταρισμένα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί από το συγκεκριμένο Τμήμα εξασφαλίζουν την ποιότητα της σωστής τοποθέτησης και την ασφάλεια των επιβατών. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2001 και συνεργάζεται με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιριών. Το δίκτυο της είναι πανελλαδικό και αποτελείται από 24 εταιρικά καταστήματα και 19 εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρία στο είδος της στην Ελλάδα, ενώ είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 για τις διαδικασίες της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube