Νέο SsangYong Rexton

Νέο SsangYong Rexton

Το Premium 4x4 που δεν φοβάται να «λερωθεί».

Η SsangYong πραγματοποίησε την παγκόσμια παρουσίαση του νέου Rexton στην Διεθνή Έκθεση της Σεούλ.

Όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες γενιές, έτσι και η 4η «σκαρφαλώνει» στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της SsangYong, όντας ένα από τα επιβλητικά μοντέλα της κατηγορίας των Premium 4x4.

Νέο πλαίσιο υπερηψηλής τεχνολογίας Quad Frame
Η νέα γενιά του μοντέλου χρησιμοποιεί ένα καινούριο πλαίσιο τύπου σκάλας με αυξημένη ακαμψία και διαθέτει νέα συστήματα μετάδοσης. Πιο συγκεκριμένα, το νέο του πλαίσιο (τεχνολογίας Quad Frame) είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υπερ-υψηλής και υψηλής αντοχής για να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια στους επιβάτες.

Κινητήρες turbo μέχρι 225 ίππους
Η γκάμα κινητήρων διαθέτει δύο επιλογές, μία βενζίνης και μία πετρελαίου. Ο νέος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων έχει τούρμπο και άμεσο ψεκασμό, αποδίδει 225 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων της Aisin. Από την άλλη, ο φρεσκαρισμένος τουρμποντίζελ των 2,2 λίτρων αποδίδει 185 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων της Mercedes-Benz.

Κορυφαίες ικανότητες εκτός δρόμου
Το σύστημα τετρακίνησης 4Tronic έχει τις ρίζες του στη μακροχρόνια παράδοση της SsangYong στα συστήματα του είδους (4WD). O οδηγός μπορεί να επιλέξει κίνηση στους πίσω τροχούς, υπό νορμάλ συνθήκες οδήγησης, για άνεση και χαμηλή κατανάλωση. Η τετρακίνηση (4WD) μπορεί να επιλεγεί προκειμένου να εξασφαλιστεί το βέλτιστο κράτημα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, ενώ υπάρχουν και σχέσεις υπολλαπλασιασμού για εκτόξευση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων.

Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια στον εμπρός άξονα και πολλαπλούς συνδέσμους στον πίσω, κάτι που σε συνδυασμό με την μελετημένη κατανομή βάρους, αναμένεται να προσδώσουν πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά στο μεγάλο 4x4.

Μεγαλειώδεις ανέσεις και state of the art εξοπλισμός
Οι διαστάσεις του νέου Rexton (4,850mm x 1,920mm x 1,800mm) και το μεγάλο μεταξόνιο των 2,865mm υπόσχονται γενναιόδωρους χώρους στους επιβαίνοντες. Η καμπίνα αποτελείται από υλικά κορυφαίας ποιότητας και διαθέτει αντίστοιχου επιπέδου εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Πιο αναλυτικά, ο εξοπλισμός ασφάλειας διαθέτει μεταξύ άλλων 9 αερόσακους μαζί με αυτόν με τα γόνατα του οδηγού και τους πίσω πλευρικούς, Autonomous Emergency Braking, Lane Change Assist, Rear Cross Traffic Alert, Blind Spot Detection, ενώ αυτός της άνεσης έχει αυτόματο διζωνικό κλιματισμό υψηλής απόδοσης, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών, σύστημα Easy Access. σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με οθόνη υψηλής ευκρίνειας 9,2”. Το τελευταίο, είναι συμβατό με τα λογισμικά Apple Car Play και Android mirroring, για απευθείας προβολή του interface του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου, και σύστημα navi σε HD ανάλυση. Παράλληλα, το Rexton εξοπλίζεται με το 3D Around View Monitor (AVM) που προσφέρει μια πανοραμική – ρεαλιστική εικόνα του αυτοκινήτου, βοηθώντας τον οδηγό να κάνει ακριβείς ελιγμούς. Το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο και με ένα Hi-Fi σύστημα 10 ηχείων της Infinity, που αποδίδουν με μεγάλη ακρίβεια τις ηχητικές συχνότητες, προσφέροντας μια Premium εμπειρία, αντάξια του Rexton.

Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί την ναυαρχίδα της SsangYong, το νέο Rexton χρησιμοποιεί όλα εκείνα τα συστατικά που έκαναν τα Tivoli και XLV να ξεχωρίσουν στον σύγχρονο αυτοκινητικό στίβο, εμπλουτίζοντάς τα με την αύρα του ηγέτη και το βαρύ όνομα που το συνοδεύει. Το αποτέλεσμα είναι μια ακόμα πιο επιβλητική και εκλεπτυσμένη εικόνα που καθρεφτίζει το σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας, κάτι που θα επηρεάσει όλα μοντέλα της.

Γνωρίστε τώρα τη SsangYong
Αξίζει να σημειωθεί ότι η SsangYong Ελλάδας, με αφορμή την παρουσίαση του νέου Rexton, δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες αγοραστές να έρθουν πιο κοντά και στα μικρότερα μοντέλα της. Έτσι, αυτή την περίοδο «τρέχει» μια απίστευτη προσφορά για το ευρύχωρο SsangYong XLV, με την τιμή του να ξεκινάει από τα 17.930 ευρώ, ενώ στις πλούσιες εξοπλιστικές εκδόσεις DLX η έκπτωση φτάνει έως και τα 2.500 ευρώ. Έτσι, η σχέση τιμής και απόδοσης του μοντέλου εκτοξεύεται, δημιουργώντας ένα πολύ ολοκληρωμένο και προσιτό πακέτο. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, που συνδυάζεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και εγγύηση επαναγοράς για έως και 55 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης 1η άδειας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube