Νέο Nissan Micra: Μια ολοκληρωμένη αγορά

Νέο Nissan Micra: Μια ολοκληρωμένη αγορά

Το ολοκαίνουργιο, σχεδιασμένο στην Ευρώπη σουπερμίνι της Nissan έχει στόχο τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονες αναλογίες, δυναμική σχεδίαση και προηγμένα μηχανικά μέρη, η Nissan θέλει να ανταγωνιστεί τους market leader της κατηγορίας.

Το νέο Micra, που παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση του Παρισιού 2016, έχει μεγάλες ομοιότητες με το πρωτότυπο Nissan Sway που είχαμε δει σε παλαιότερη έκθεση -με κάποιες τροποποιήσεις βέβαια, ώστε να γίνει κατάλληλο για παραγωγή.

Επιπλέον, ενσωματώνει πολλή από την έξυπνη οδηγική τεχνολογία της εταιρείας, την οποία εφαρμόζει για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία B (των σουπερμίνι).

Τα συστήματα Lane Departure Prevention, Intelligent Emergency Braking, High Beam Assist, Blind Spot Warning, Traffic Sign Recognition και Around View Monitor, όλα είναι διαθέσιμα στο νέο Micra. Πέρα από την ασφάλεια, διατίθενται επίσης ένα νέο αποδοτικό ηχοσύστημα Bose Personal κι ένα σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7” και συμβατότητα με το Apple CarPlay.

Το νέο Micra διαθέτει επίσης συστήματα βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς, όπως το Active Ride Control και το Active Trace Control, που μειώνει την υποστροφή και ζωηρεύει την απόκριση στο τιμόνι.

Η βασική έκδοση του Micra κινείται από ένα 1.000άρη ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 73 ίππων και 9,7 kgm, με εκπομπές CO2 103 g/km.

H ισχυρότερη έκδοση βενζίνης έχει τον επίσης 3κύλινδρο, 900άρη κινητήρα τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και 14,3 kgm. Τα τέλη κυκλοφορίας που του αναλογούν είναι μόλις €89 το χρόνο, καθότι εκπέμπει 99 g/km CO2. Εξαίρεση αποτελεί η έκδοση εξοπλισμού Techna, που φτάνει στα 104 g/km λόγω μεγαλύτερων τροχών και πληρώνει €102.

Την ίδια ισχύ των 90 ίππων έχει και η έκδοση με τον κινητήρα 1.5 dCi ο οποίος είναι κι εκείνος με την υψηλότερη ροπή (22,4 kgm), αλλά και τα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας. Για την ακρίβεια δεν πληρώνει καθόλου τέλη, παρά μόνο στην έκδοση Techna που χρεώνεται με €83.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Micra διαθέτουν 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ τα επίπεδα εξοπλισμού που το εφοδιάζουν είναι τέσσερα: Energy, Acenta, N-Connecta και Techna.

Από τη βασική κιόλας έκδοση, ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλήρης, ενώ όσο ανεβαίνουμε έκδοση τόσο πιο πολλά χαρακτηριστικά άνεσης συναντάμε, με στοιχεία που δεν απαντώνται εύκολα στην κατηγορία. Επιπλέον, το νέο Micra έχει τη δυνατότητα να αναδείξει ακόμα πιο πολύ το δυναμικό και ξεχωριστό χαρακτήρα του, χάρη στα πακέτα εξατομίκευσης που το διαφοροποιούν από την πλειονότητα των μοντέλων της κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ NISSAN MICRA

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube