Νέο Ford Focus: Όχι απλώς «ένα αυτοκίνητο»… [videos]

Νέο Ford Focus: Όχι απλώς «ένα αυτοκίνητο»… [videos]

Μοναδικό ντιζάιν, εκλεπτυσμένη σιλουέτα και τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενώνονται για να δημιουργήσουν το πιο ακαταμάχητο μικρομεσαίο hatchback της αγοράς.

Το πρόσφατα ανανεωμένο Ford Focus έρχεται να επανακαθορίσει τη σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο. Να αλλάξει τον ορισμό της σπορ οδήγησης, να κάνει ακόμα πιο ασφαλή την καθημερινή μετακίνηση.

Στο σύγχρονο οπλοστάσιό του, ξεχωρίζουν οι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Καλύπτουν όλο το φάσμα απαιτήσεων, από τη βέλτιστη οικονομία μέχρι τις κορυφαίες επιδόσεις. Στο υψηλότερο σκαλί βρίσκεται ο ολοκαίνουργιος 1.5L EcoBoost, σε δυο εκδόσεις, με ισχύ 150 και 182 PS. Είναι εξίσου ικανός με τον 1.6 που αντικαθιστά, αλλά με λιγότερες απαιτήσεις σε καύσιμο και χαμηλότερο βάρος.

Φυσικά, στην γκάμα βρίσκουμε και το βραβευμένο 1.0L EcoBoost, με ισχύ 100 και 125 ίππων, που αναμένεται να είναι και ο πιο δημοφιλής λόγω του ολοκληρωμένου χαρακτήρα και της προσιτής του τιμής.

Στο μέτωπο των ντίζελ υπάρχει μια ολοκαίνουργια επιλογή, ο 1.5 TDCi. Διατίθεται και αυτός σε δύο εκδόσεις μέγιστης ισχύος, με 95 και 120 PS. Όμως το βασικό πλεονέκτημά του είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωση, στα 3,8 lt/100 km.

Για τον οδηγό, μία σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας τον βοηθούν να γίνεται καλύτερος: Από την αυτόματη ακινητοποίηση και την επιτήρηση των τυφλών γωνιών του αυτοκινήτου, μέχρι το έξυπνο σύστημα αυτόματης στάθμευσης, το σύστημα επικοινωνίας SYNC 2 και τους προηγμένους προβολείς bi-Xenon που ακολουθούν τις κινήσεις του τιμονιού.

Απόκτησε το νέο Ford Focus σήμερα από € 13.730.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube