Νέο Fiat 500X: Σε αναβαθμίζει

Νέο Fiat 500X: Σε αναβαθμίζει

Η γκάμα του 500 πλέον περιλαμβάνει κι ένα μικρό crossover που θα σας συναρπάσει

Το νεότερο μέλος της οικογένειας των 500 είναι ένα μικρό crossover με μήκος 4,25 m και σχεδίαση που αρέσει σε όλους.

Διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, έναν με έντονες λεπτομέρειες χρωμίου, που τονίζουν τον αστικό χαρακτήρα, κι έναν με προστατευτικές ποδιές και ράγες οροφής που υπογραμμίζουν την off-road διάθεση. Ανεξάρτητα από τον εάν μιλάμε για τον πρώτο ή το δεύτερο τύπο αμαξώματος, η Fiat Group Automobiles Hellas κάνει μια πολύ δελεαστική προσφορά γνωριμίας, που αναβαθμίζει την επιλογή σας: Στους πρώτους 50 που θα παραγγείλουν το 500Χ τους μέχρι τις 31/12/2014, προσφέρει δωρεάν εξοπλισμό αξίας 2.500 ευρώ.

Το 500Χ θα είναι διαθέσιμο αρχικά με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου, σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς. Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός 1.600άρης με 110 ίππους και η ισχυρότερη επιλογή είναι ο τούρμπο 1.400άρης MultiAir 2 με 140 ίππους. Η γκάμα του πετρελαίου ξεκινάει από τους 120 ίππους του 1.6 MultiJet 2 και ολοκληρώνεται με τους 140 ίππους του 2λιτρου, που προς το παρόν είναι ο μόνος που υποστηρίζει τετρακίνηση. Αργότερα η γκάμα θα ολοκληρωθεί με τον 1.4 MultiAir 2 σε έκδοση 170 ίππων (η δεύτερη τετρακίνητη επιλογή) και τον 1.300άρη ντίζελ 95 ίππων. Ταυτόχρονα με αυτές τις δύο επιλογές θα λανσαριστεί κι ένα ημιαυτόματο 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θα συμπληρώσει τις υπάρχουσες επιλογές, δηλαδή το χειροκίνητο 6άρι και το 9άρι αυτόματο που συνοδεύει την τετρακίνηση. Όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί κινητήρα-μετάδοσης πληρούν την προδιαγραφή ρύπων Euro6, ενώ η μέση κατανάλωση ξεκινάει από τα 4,1 lt/100 km.

Στο δρόμο το 500Χ το αισθάνεσαι όσο ευέλικτο χρειάζεται για την πόλη και αρκετά παιχνιδιάρικο για να το απολαμβάνεις στις στροφές. Τα τέσσερα γόνατα MacPherson φροντίζουν να συνδυάζουν το κράτημα με την άνεση, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις εκπλήσσουν ευχάριστα με τη συμπεριφορά τους εκτός δρόμου. Σε αυτό βοηθά και το Drive Mood Selection, που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις πλην της Pop και μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη αλλάζει τις παραμέτρους στα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της τετρακίνησης. Η ρύθμιση Sport βάζει σε προτεραιότητα τις επιδόσεις, η Auto ισορροπεί μεταξύ άνεσης και οικονομίας.

Η τρίτη ρύθμιση ονομάζεται AllWeather στην έκδοση Lounge και φροντίζει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε ολισθηρό δρόμο. Στις εκδόσεις Cross, η ρύθμιση αυτή μετονομάζεται σε Traction και σημαίνει αυστηρότερο έλεγχο της πρόσφυσης στα προσθιοκίνητα μοντέλα και πιο ευαίσθητη τετρακίνηση στα τετρακίνητα. Επιπρόσθετα με όλα τα παραπάνω, αλλά και τον πληρέστατο εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας, το 500Χ μπορεί να εξοπλιστεί και με την τελευταία λέξη στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το Adaptive Cruise Control, την προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, την επόπτευση των «τυφλών σημείων» του αμαξώματος καθώς και το αυτόματο φρενάρισμα.

Η καμπίνα ισορροπεί επιτυχώς στη γραμμή που ενώνει τρεις πυλώνες: του στιλ, της ποιότητας και της πρακτικότητας, πάντα με δεδομένους τους χώρους για τέσσερις και τις αποσκευές τους. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όλα τα χειριστήρια και η ποιότητα του φινιρίσματος, είναι στο ύψος που θέλει ο απαιτητικός, όπως άλλωστε και ο εξοπλισμός που είναι πλούσιος ήδη από τη βασική έκδοση. Επίσης οι λάτρεις της υψηλής τεχνολογίας θα βρουν στο ταμπλό του 500Χ το σύστημα UConnect που δίνει ατελείωτες δυνατότητες συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας.

Οι τιμές του 500Χ ξεκινούν από τα 17.070 ευρώ με το όφελος απόσυρσης και οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει. Ωστόσο, για να δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, λεπτομέρειες για την τρέχουσα προσφορά αλλά και όλες τις δυνατότητες εξατομίκευσης που υπάρχουν, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το micro-site του 500Χ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube