Κάνε τη διαφορά με ένα Citroën C4 Cactus

Κάνε τη διαφορά με ένα Citroën C4 Cactus

Δεν χρειάζεται καθετί ξεχωριστό να κοστίζει ακριβά. Με αυτή τη λογική φαίνεται να συμφωνεί η Citroën.

Η Citroën έχει στην γκάμα της το C4 Cactus, ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, το οποίο διατίθεται σε τιμή προσιτή σε όλους.

Το νέο Citroën C4 Cactus είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο που ανταποκρίνεται στις σημερινές προκλήσεις με φρέσκες ιδέες. Μια από αυτές είναι το Airbump: Επιφάνειες από πολυουρεθάνη κρύβουν μέσα τους αεροθαλάμους και εγγυώνται ότι οι αναπόφευκτες μικροσυγκρούσεις στην πόλη θα αφήσουν ανέπαφο το αμάξωμα. Καροσερί, από την οποία απουσιάζουν οι ακμές και η εμφάνισή της παραπέμπει σαφώς σε εκτός δρόμου οχήματα. Το στίγμα της αφήνει και η «αιωρούμενη οροφή» με τις στιλάτες μπάρες. Με τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα και τα Airbump, ο αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 21 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Χάρη στις προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του, το Citroën C4 Cactus ζυγίζει λιγότερο από 1.000 kg. Οπότε για την κίνησή του αρκούν κινητήρες χαμηλού κυβισμού, προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον και την τσέπη του οδηγού. Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech αποδίδει 82 PS στην ατμοσφαιρική και 110 PS στην υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του, και αναλόγως έκδοσης μπορεί να εκπέμπει μέχρι και 98 g CO2/km. O καινούργιος ντίζελ 1.6 BlueHDi αποδίδει 100 PS και 25,9 kgm, καταναλώνει μόλις 3,4 lt/100 km και ρίχνει τις εκπομπές CO2 στα 87 g/km.

Ο οδηγός του Citroën C4 Cactus έχει να διαλέξει ανάμεσα στις εκδόσεις Live, Feel και Shine και σε άλλες έξι Special Editions με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όποια κι αν επιλέξει πάντως, στο κέντρο του ταμπλό θα βρει την οθόνη αφής 7” του συστήματος SMEG. Και θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την κορυφαία ευρυχωρία που εξασφαλίζει η έξυπνη διαμόρφωση του εσωτερικού, με άνετα καθίσματα για πέντε επιβάτες και καλή ορατότητα για όλους.

Αν πιστεύεις ότι για να απολαύσεις τα παραπάνω θα πρέπει να το πληρώσεις ακριβά, μάλλον θα εκπλαγείς. Με το Green Bonus της Citroën, η τιμή του C4 Cactus ξεκινά από τα €12.940. Ό,τι πρέπει για να κάνεις τη διαφορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube