Νέο Ford Focus: Γενιές μπροστά [videos]

Νέο Ford Focus: Γενιές μπροστά [videos]

Ώριμο, όμορφο και ολοκληρωμένο. Το νέο Ford Focus είναι εδώ, έτοιμο να αποδείξει ακόμα μια φορά την καθολική του ανωτερότητα.

Το νέο Ford Focus επιστρέφει στο κέντρο των εξελίξεων με κορυφαία τεχνολογία, με άψογη ποιότητα κατασκευής και με μια τολμηρή εξωτερική σχεδίαση, που αντιπροσωπεύει τη νέα σελίδα στην ιστορία του μοντέλου. Το νέο Ford Focus επιστρέφει απόλυτα ανανεωμένο και συνολικά αναβαθμισμένο, έτοιμο να ταράξει τα στάσιμα νερά της αυτοκίνησης.

Το νέο Ford Focus ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά για την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, με την τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα. Χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα με τα νεύρα του καπό και σε συνδυασμό με τα επανασχεδιασμένα φώτα δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο.

Το νέο Ford Focus συνοδεύεται από μια σειρά ολοκαίνουργιων χαρακτηριστικών και πρωτοποριακών τεχνολογιών. Όπως για παράδειγμα η ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, που φυσικά περιλαμβάνει τον πολυβραβευμένο 1.0L EcoBoost, αλλά και τους εντελώς νέους 1.5L EcoBoost βενζίνης και 1.5 TDCi ντίζελ. Ο πρώτος με ισχύ 150 και 182 PS, σε δυο εκδόσεις, αντικαθιστά τον 1.6, προσφέροντας ακόμα καλύτερη οικονομία. Αντίστοιχα και ο δεύτερος, με ισχύ 95 και 120 ίππων, αντικαθιστά τον πολύ καλό 1.6 TDCi και εκπέμπει CO2 μόλις 98 g/km.

Η ήδη πολύ καλή οδική συμπεριφορά του Ford Focus, ενισχύεται με νέες παρεμβάσεις στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης, δίνοντας στον οδηγό ακόμα περισσότερη ακρίβεια, πληροφόρηση και αμεσότητα. Η ενεργητική ασφάλεια βελτιώνεται από τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, από τα εντελώς καινούργια προσαρμοζόμενα φώτα Bi-Xenon, αλλά και τη νέα γενιά SYNC 2 που κάνει ακόμα πιο εύχρηστη την επαφή με τα πολυμέσα και με την πλοήγηση.

1998-2004

Αντικαθιστώντας το Escort, η Ford παίρνει τη μεγάλη απόφαση να τολμήσει τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά. Σε μια σειρά επιπέδων, το τότε εξωπραγματικό Focus ήταν ο επαναστάτης της αυτοκίνησης. Με απρόσμενα σπορ χαρακτήρα για οικογενειακό μοντέλο, με συναρπαστική, μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα και με άκρως ανταγωνιστικές επιδόσεις, είχε το χρυσό τρίγωνο της επιτυχίας.

2004-2011

Πιο δυνατό, πιο ολοκληρωμένο, με μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, με ισχυρότερους κινητήρες και με εξίσου σπορ οδική συμπεριφορά. Αν η πρώτη γενιά έβαλε τα θεμέλια του μύθου, η δεύτερη έβαλε τις κολόνες και τα στηρίγματα, έτσι ώστε το νέο Focus να είναι η πιο δυνατή συμμετοχή στα μεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα.
 

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube